Food Practice

Afvallen en je fitter voelen bereik je door het volgen van FOOD PRACTICE


Geef je op voor de volgende groep!

Start : Datum wordt nader bepaald i.v.m. de huidige verordeningen

Wel kan het programma individueel,(gedeeltelijk online) gevolgd worden. Per 3 maart 2021 zijn 1 op 1 contactmomenten weer mogelijk, natuurlijk corona proof.

Food Practice online

GRATIS šŸ˜® eetmaatje en mini voedingsdagboek bij jouw start! Je fijn voelen in je kleding? šŸ’Ŗ Lekker in je vel door gezonde voeding, betere slaap en meer beweging? šŸ™ƒ Dan dagen we je uit! Ben JIJ erbij? Geef je NU op voor Food Practiceā€¦ā€¦.start nu met jouw gepersonaliseerde leefstijlprogramma. mail >>>>>> bodypractice1@gmail.com ā‚¬ 199,-  (vergoeding mogelijk via je zorgverzekeraar) 10 contactmomenten waarvan 4 weeg en meetmomenten (online begeleiding hierin) Persoonlijk voedingsbudget met handig recepten Slaap – Beweging – Stress – Gezinssituatie


Food : Hoe ziet je huidige eetpatroon eruit?

Lifestyle : Welke invloed heeft jouw levensstijl hierop?

Choices: Welke keuzes maak je hieromtrent en hoe brengen deze je dichterbij jouw doel?

Food Practice bestaat uit 6 groepsbijeenkomsten en 2 individuele coachmomenten. Het programma bevat 4 meetmomenten. Meld je nu aan of mail voor extra informatie naar bodypractice1@gmail.com

Nieuw

  • FP is nu ook online te volgen via Zoom, zowel in een groep als individueel
  • FP kan ook volledig individueel gevolgd worden op afspraak.
  • FP is voor vrouwen, door vrouwen. Mannen begeleiden wij op verzoek.

Wil je afvallen?

Dan zal je van bepaalde macronutriƫnten (voedingsstoffen die calorieƫn/energie leveren) iets meer en van sommige iets minder moeten gaan eten. Met andere woorden; een nieuwe balans in je dagelijkse eten ontwikkelen.
Wat je deed heeft immers geleid tot waar je nu bent.

Ben je daar niet tevreden mee? Dan moet er wat veranderen, en dat ligt over het algemeen in de balans van je voeding. Wanneer je minder energie (kcal) van bepaalde macronutriƫnten eet dan dat je nodig hebt, val je af. Dit noem je een negatieve energie balans.

In combinatie met sporten en rust ga je vervolgens je lichaam in ā€˜modelā€™ brengen.
Deze drie gegevens werken goed samen.Wanneer je ervoor kiest om meer te eten dan je lichaam nodig heeft dan kun je trainen wat je wilt maar je valt niet af.
Het gewenste resultaat blijft uit.
Weet wat je eet. 

Wat is een calorie?

Een calorie is een maat voor de hoeveelheid energie. Om precies te zijn: het is de hoeveelheid energie die nodig is om 1 gram water met 1 graad Celsius te verwarmen. De naam calorie is afkomstig van het Latijnse woord voor warmte: calor. De afkorting voor calorie is cal. De hoeveelheid energie van voedingsmiddelen wordt meestal weergegeven in kilocalorieƫn.

Welke voedingsstoffen leveren calorieƫn?

De energie in onze voeding wordt geleverd door eiwitten, vetten, koolhydraten, alcohol en vezels. Deze voedingsstoffen leveren niet allemaal evenveel energie:

  • 1 gram vet levert 9 kilocalorieĆ«n
  • 1 gram alcohol levert 7 kilocalorieĆ«n
  • 1 gram koolhydraten levert 4 kilocalorieĆ«n
  • 1 gram eiwit levert 4 kilocalorieĆ«n
  • 1 gram vezels levert 2 kilocalorieĆ«n

Wat gebeurt er met de calorieƫn die je binnenkrijgt?

Als je lichaam direct energie nodig heeft, dan gaan de calorieƫn meteen naar de organen die energie nodig hebben. Krijg je meer energie binnen dan je lichaam nodig heeft? Dan slaat het lichaam deze overtollige energie op als vet. Ook heeft het lichaam een kleine voorraad energie in de spieren en lever, in de vorm van glycogeen. De opgeslagen energie (glycogeen en vetweefsel) wordt gebruikt zodra er weer energie nodig is, bijvoorbeeld als je lang gaat sporten of een paar uur niets eet.

Bron: gezondheidsnet en Understanding Nutrition

Wat gaat er al goed en wat kunnen we bijstellen? Deze vraag gaan we samen beantwoorden in Food Practice.

Onderwerpen die voorbij komen zijn o.a.: macronutriĆ«nten en micronutriĆ«nten, emoties en eten, stress, slaap, leefstijl keuzes….

Voor vrouwen, door vrouwen!

Kosten in groepsverband ā‚¬ 169,- per persoon Kosten individueel ā‚¬ 199,- Betalen voor aanvang via Tikkie of factuur.

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt (een gedeelte van) de consulten van de BGN Gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg bij twijfel je eigen verzekeraar of bekijk je polisvoorwaarden


Deelnemen of meer informatie ? Neem contact op via ons contactformulier.