Food lifestyle choices

Afvallen en je fitter voelen bereik je door het volgen van FOOD LIFESTYLE CHOICES
Geef je op voor de volgende groep! Start januari 2021

Food Lifestyle choices (FLC)
Food : Hoe ziet je huidige eetpatroon eruit? Lifestyle : Welke invloed heeft jouw levensstijl hierop? Choices: Welke keuzes maak je hieromtrent en hoe brengen deze je dichterbij jouw doel?

FLC bestaat uit 6 groepsbijeenkomsten en 2 individuele coachmomenten. Het programma bevat 4 meetmomenten. Meld je nu aan of mail voor extra informatie naar bodypractice1@gmail.com

Wil je afvallen?

Dan zal je van bepaalde macronutriënten (voedingsstoffen die calorieën/energie leveren) iets meer en van sommige iets minder moeten gaan eten. Met andere woorden; een nieuwe balans in je dagelijkse eten ontwikkelen.
Wat je deed heeft immers geleid tot waar je nu bent.

Ben je daar niet tevreden mee? Dan moet er wat veranderen, en dat ligt over het algemeen in de balans van je voeding. Wanneer je minder energie (kcal) van bepaalde macronutriënten eet dan dat je nodig hebt, val je af. Dit noem je een negatieve energie balans.

In combinatie met sporten en rust ga je vervolgens je lichaam in ‘model’ brengen.
Deze drie gegevens werken goed samen.Wanneer je ervoor kiest om meer te eten dan je lichaam nodig heeft dan kun je trainen wat je wilt maar je valt niet af.
Het gewenste resultaat blijft uit.
Weet wat je eet. 

Wat is een calorie?

Een calorie is een maat voor de hoeveelheid energie. Om precies te zijn: het is de hoeveelheid energie die nodig is om 1 gram water met 1 graad Celsius te verwarmen. De naam calorie is afkomstig van het Latijnse woord voor warmte: calor. De afkorting voor calorie is cal. De hoeveelheid energie van voedingsmiddelen wordt meestal weergegeven in kilocalorieën.

Welke voedingsstoffen leveren calorieën?

De energie in onze voeding wordt geleverd door eiwitten, vetten, koolhydraten, alcohol en vezels. Deze voedingsstoffen leveren niet allemaal evenveel energie:

  • 1 gram vet levert 9 kilocalorieën
  • 1 gram alcohol levert 7 kilocalorieën
  • 1 gram koolhydraten levert 4 kilocalorieën
  • 1 gram eiwit levert 4 kilocalorieën
  • 1 gram vezels levert 2 kilocalorieën

Wat gebeurt er met de calorieën die je binnenkrijgt?

Als je lichaam direct energie nodig heeft, dan gaan de calorieën meteen naar de organen die energie nodig hebben. Krijg je meer energie binnen dan je lichaam nodig heeft? Dan slaat het lichaam deze overtollige energie op als vet. Ook heeft het lichaam een kleine voorraad energie in de spieren en lever, in de vorm van glycogeen. De opgeslagen energie (glycogeen en vetweefsel) wordt gebruikt zodra er weer energie nodig is, bijvoorbeeld als je lang gaat sporten of een paar uur niets eet.

Bron: gezondheidsnet en Understanding Nutrition

Wat gaat er al goed en wat kunnen we bijstellen? Deze vraag gaan we samen beantwoorden in Food Lifestyle Choices

Onderwerpen die voorbij komen zijn o.a.: macronutriënten en micronutriënten, emoties en eten, stress, slaap, lifestyle choices….

Voor vrouwen, door vrouwen!

Kosten € 169,- betalen voor aanvang


Deelnemen of meer informatie ? Neem contact op via ons contactformulier.